GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-09-2023 11:35   Güncelleme : 18-09-2023 11:38

İYİ PARTİLİ KAZIM YÜCEL, FARUK MOLU'NUN İSMİNİN YAŞATILMASINI İSTEDİ

https://wetransfer.com/downloads/fe931323bb98628081a42a48bf5b13f720230916153010/80a617

İYİ PARTİLİ KAZIM YÜCEL, FARUK MOLU'NUN İSMİNİN YAŞATILMASINI İSTEDİ

FARUK MOLU'NUN İSMİ YAŞATILMALI

KAYSERİ SERBEST BÖLGENİN İSMİNİN DEĞİŞMESİNİ İSTEDİ

YÜCEL: FARUK MOLU SERBEST BÖLGE ORGANİZE SANAYİ OLSUN

28. Dönem İyi Parti Kayseri Milletvekili adayı Kazım Yücel, Kayseri'ye hizmet edenlerin isimlerinin yaşatılması gerektiğini vurguladı.  Molu ailesinin Kayseri'ye kattıklarından bahseden Kazım Yücel,  Kayseri Serbest Bölge Organize Sanayinin isminin Kayseri Faruk Molu Serbest Bölge Organize Sanayi olarak değiştirilmesini istedi

İyi Partili Kazım Yücel'den dikkat çeken bir öneri geldi. Kayseri'ye hizmet edenlerin isimlerinin yaşatılması gerektiğini vurgulayan 28. Dönem İyi Parti Kayseri Milletvekili adayı Kazım Yücel,  geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Faruk Molu'nun isminin Kayseri Serbest Organize Sanayi Bölgesinde yaşatılmasını vurguladı.

Yücel, "Burası kadim şehir Kayseri. Bu şehrin sanayisine katkı sağlayan, eğitimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Hayatta olanlara şükranlarımızı iletiyoruz. Ebediyete intikal edenlere de Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu şehirde 1901 yılında dünyaya gelen Arif Molu, kendine münhasır bir iş insanı. O tarihli basının babasının gayrimenkulleri üzerinde tarımla uğraştığı ve sonrasında kısmi ticaretle uğraşan ama sürekli Kayseri'ye bir şeyler kazandıran bir isim. Tarihin sayfalarında yer almış belki Kayseri halkının birçoğu bilmiyor olabilir. Fakat 1927 yıllarında Ankara Kayseri tren yolunun bir kısmını tamamlayan kişi, Kayseri Sivas tren yolunun ciddi bir bölümünü tamamlayan bir kişiden bahsediyoruz ve ikinci dünya savaşından sonra teknik tarımı Kayseri'ye kazandıran bir kişi. Babasına ait olan çok geniş bir arazi üzerinde teknik tarımla birlikte meyvecilik, tarım ve özellikle şeker pancarını Kayseri’de ilk üreten kişi. Orta Anadolu fabrikasını ve sonrasında Şeker Fabrikasını Kayseri'ye kazandıran güçlerden bir tanesi. Yani belki de işsizliği önleyen birisi. Öylesine İslamiyet’e önem vermiş ki. Kayseri'ye 1940 yılında ilk İmam Hatip Lisesini kazandırıyor. 1960 yılında Ulu Cami'nin restorasyonunu kendi cebinden yapıyor. 1964 yılında İslam enstitüsünü Kayseri'ye kazandırıyor ve bu 1982 yılında Erciyes Üniversitesine bugünkü ilahiyat fakültesi adıyla geçiriliyor. Yani böylesine bir isimden bahsediyoruz. 1972 yılında kurmuş olduğu Karsu Fabrikasının tesisinin açılışını yapmadan Ankara yolunda trafik kazası geçiriyor vefat ediyor. Bu kişinin oğlu Faruk mu olur? Aynı babasının izinde devam ediyor ve Kayseri'ye ne kazandırabilirim? Nasıl ortaklıklarla büyük tesisleri burada hayata geçiririz, Kayseri halkına nasıl bir işsizlik veya sanayi ortaya koyabiliriz diye kaygılanmış bir isim ve devletin birçok kademesinde Faruk Molu hizmet ediyor ve 1989-93 yılları arasında Kayseri serbest bölge organize sanayinin kuruluşuna ilk adımı atan müteşebbis birisinden bahsediyoruz. O tarihte kendisine deniz yok, burada serbest bölge ne alaka dediklerinde göreceksiniz gelecekte burası birçok insana sanayi alanı birçok insanın da iş alanı olacak demiş. Bugün bunları yaşıyoruz. Kısa süre önce vefat eden rahmetli Faruk Molu, yine Yamula Barajının Kayseri'ye kazandırılmasında katkısı olan bir kişi. Bugün bunları niye anlattık bu kadim şehirde? Bazı hayırseverlerin isimlerinin bir yerlerde yaşatmamız lazım. Bugün hayatta olanlara da hayır işlemelerini vesile olmamız lazım. Bu önemli bir adım. Hayatta olmayan değerlerimize verilen isimler, çocuklarının onların tekrar hayır işlemelerine de vesile olacaktır. Bu nedenle Faruk Molu tarafından kurulan Kayseri Serbest Bölge Organize Sanayinin ismini ben buradan oradaki yönetimde bulunan tüm arkadaşlarıma ve bana bildirilen lütfen bu ismi kamuoyuna duyur denilen arkadaşlarım adına Kayseri Faruk Molu Serbest Bölge Organize Sanayi olarak değiştirilmesini talep ediyoruz." dedi.

AdminAdmin